Yüksel Mutlu, herkes için belediyeciliği anlatacak

yuksel-mutlu-herkes-icin-belediyeciligi-anlatacak

Kaos GL Derneği, yerel yönetimlerde LGBTİ+ haklarına ilişkin iyi örnekler yaygınlaştırmak ve bu alandaki yerel ve küresel çalışmaları görünür kılmak için çevrimiçi etkinliklerine devam ediyor!

Üçüncü etkinlik, “Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları: Yerel Yönetimler Herkese Hizmet Eder” başlığıyla 3 Haziran Perşembe günü saat 20.00’de yapılacak. Etkinlikte yerel yönetimlerde LGBTİ+ politikaları üzerine Yüksel Mutlu konuşacak. Etkinliğin moderatörü ise İlknur Üstün.

Kayıt yaptırmak için tıklayın!

Yüksel Mutlu kimdir?

Yüksel Mutlu; uzun yıllardır kadın mücadelesinde yer aldı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube Başkanlığı, İHD Genel Merkez Yöneticiliği, Türkiye Barış Meclisi kuruluş çalışmaları, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) MYK Üyeliği, Eş Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Kayyum sürecinde Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlığını yaparken gözaltına alınıp ilk mahkemede tahliye edildi. Dersimli bir eğitim emekçisi olan Mutlu, yerel yönetimlerde LGBTİ+ hakları üzerine çalıştı.

Etkinlikte neler konuşulacak?

Etkinlikte Yüksel Mutlu şu başlıklardan bahsedecek:

*Yerel yönetimlerde LGBTİ+ politikaları bakımından karşılaşılan zorluklar

*Kapsayıcı bir yerel yönetim anlayışı

*Çözüm önerileri ve deneyimler

*Bu etkinlik, Avrupa Birliği'nin desteklediği Eşit Haklar için Savunuculuğu Güçlendirme Projesi kapsamında yapılmaktadır. Bu durum, etkinlik içeriğinin ve etkinlikte konuşulanların AB'nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.