İş ilanı: İdari İşler Koordinatör Yardımcısı ve Etkinlik Sorumlusu

Kaos GL Derneği, Mülteci Hakları Programı’nda tam zamanlı istihdam edilmek üzere, izleme/raporlama ve organizasyon faaliyetleri için ”İdari İşler Koordinatör Yardımcısı ve Etkinlik Sorumlusu” pozisyonunda çalışacak çalışma arkadaşı arıyor.

Kaos GL Derneği Hakkında:

Kaos GL Derneği 1994 yılında kurulmuş ve 2005 yılında dernek statüsü alarak Türkiye’nin LGBTİ+ hakları alanında tüzel kişilikle çalışan ilk sivil toplum örgütü olmuştur. Kaos GL lezbiyen, gey, biseksüel, trans, intersekslerin ve toplumsal cinsiyet normları dışındaki diğer kimliklerin (LGBTİ+) hakları alanında mücadele etmektedir.

Başvuran kişilerin bir adet niyet mektubu ve fotoğrafsız Türkçe ya da İngilizce özgeçmişlerini (içinde 2 adet referans içeren) en geç 4 Şubat 2021 Cuma gününe kadar e-mail konu satırına ‘Mülteci Hakları Programı-İş Başvurusu’ yazarak dernek@kaosgl.org adresine göndermeleri gerekmektedir.

·      Çalışma şekli: Hafta içi 10.00-18.00 saatleri arasında Ankara’daki dernek ofisinde (pandemi süresince uzaktan) tam zamanlı çalışılacaktır. Uzaktan çalışırken (pandemi süresince) hafta içi saat 10.00 ve 18.00 saatleri arasında erişilebilir olması beklenmektedir.

Aranan Özellikler:

·      Üniversitelerin 4 yıllık lisans programından mezun olmak; tercihen lisansüstü öğreniminde LGBTİ+ alanında çalışma yürütmüş ve/veya tez yazmış olmak ve yüksek lisans derecesine sahip olmak.

·      Toplumsal cinsiyet, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim gibi kavramlar hakkında ve LGBTİ+ hakları alanında bilgi sahibi olmak.

·      Tercihen LGBTİ+ alanında çalışma deneyimine sahip olmak.

·      İnsan hakları, tercihen LGBTİ+ hakları alanında izleme/raporlama deneyimine sahip olmak.

·      Yapılan işin raporlanması konusunda tecrübe sahibi olmak.

·      İleri seviye İngilizce okuma ve yazma yetkinliğine sahip olmak (Dil yeterliliğine dair belgesi olan adaylar CV ekinde belgeyi sunabilir).

·      İş birliğine açık olmak ve sorumluluk paylaşma duygusuna sahip olmak.

·      Şeffaf, hesap verebilir şekilde ve belli bir düzen içinde çalışmak.

·      MS Office Programlarını etkin biçimde kullanabilmek. Tercihen NVivo, MAXQDA gibi niteliksel veri raporlama programlarından birini kullanabilme becerisine sahip olmak.

·      Gerektiğinde esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilmek

·      Gerektiğinde şehir dışına ve yurtdışına seyahat edebilecek olmak.

·      Ankara’da ikamet etme konusunda bir engeli olmamak

Yapılacak iş:

·      Kaos GL Mülteci Hakları Programı kapsamında verilen hukuki ve psikososyal danışmanlığa ilişkin kayıtların tutulması, verilen danışmanlıkların veri sistemine işlenmesi, istatistiklerin oluşturulması ve raporlanması

·      Aylık olarak verilerin raporlanması

·      Mülteci Hakları Programı kapsamında yapılacak etkinliklerin organizasyonun yapılması

·      Mülteci Hakları Programı tarafından Kaos GL adına yapılan bütün faaliyetlerin Kaos GL izleme sistemine girilmesi

·      Aylık olarak Mülteci Hakları Programı’nın faaliyetlerine ilişkin ekip için bilgilendirme raporlarının hazırlanması

·      Gerektiğinde hafta sonu eğitim/organizasyon vb. faaliyetlere katılım sağlanması (Haftalık 40 saati aşmayacak şekilde)

·      Belirli aralıklarla yapılan ofis içi koordinasyon toplantılarına katılım sağlanması

*Belirtilen formata uygun şekilde gönderilmeyen özgeçmişler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

*Sadece kısa listeye kalan başvuranlarla iletişime geçilecektir.