Hak-lı Çarşambalar: “Hukukçular İçin LGBTİ+ 101” etkinliği 9 Haziran’da!

hak-li-carsambalar-hukukcular-icin-lgbti-101-etkinligi-9-haziran-da

Hak-lı Çarşambalar etkinlik serisi, “Hukukçular İçin LGBTİ+ 101” etkinliğiyle devam ediyor.

Kaos GL, SPoD ve 17 Mayıs Dernekleri, sürekli güncellenen LGBTİ+ literatürünün günceline hukukçuların giriş yapmasını sağlamak için 9 Haziran Çarşamba günü saat 19.30’da “Hukukçular İçin LGBTİ+ 101” söyleşisi düzenliyor.

SPoD Hukuk Koordinatörü Av. Hatice Demir, etkinlikte LGBTİ+ haklarıyla ilgili literatüre giriş yapacak. LGBTİ+ temel kavramları açıp, LGBTİ+ hareketin güncel dilini anlatacak.

Sadece hukuk fakültesi öğrencisi ve hukuk fakültesi mezunlarına açık olan etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayın!

Hak-lı Çarşambalar!

“Hukukçular için LGBTİ+ 101” etkinliği, “Hak-lı Çarşambalar” başlığıyla düzenlenen etkinlik serisinin ikincisi. Kaos GL Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen ve SPoD Hukuk Alan Koordinatörü Av. Hatice Demir’in yürüttüğü çalışma kapsamında her hafta farklı bir konuda uzmanlar konuşacak. Etkinlik serisi, 2 Haziran Çarşamba günü “Haklarımız ve Gözaltı” çevrimiçi söyleşisi ile başladı.

Av. Tuğçe Nazlı Akın’ın, gözaltı ve yakalama işlemlerine dair, “Gözaltı ve yakalama ne demektir, hangi hallerde yapılabilir, haklarımız nedir?” sorularını yanıtladığı etkinliğin moderatörü ise SPoD Hukuk Alan Koordinatörü Av. Hatice Demir’di.

Seri kapsamındaki diğer etkinlikler şöyle:

• Cinsiyet Uyum Sürecinin Hukuki Boyutu
  • Türkiye'de Seks İşçiliği- Yasal Mevzuat ve Pratik Karşılaştırması
  • Onur Yürüyüşlerimiz Duruşma Salonlarına Sığar Mı?
  • HIV ve Hukuk
  • Yaşlı LGBTİ+'lar Vardır

Etkinliklere başvuru linkleri her etkinlikten bir hafta önce KaosGL.org’ta yayınlanacak. Takipte kalın!

*Bu etkinlik, Expertise France’ın desteklediği “Türkiye’de LGBTİ+ Hakları İçin Savunuculuk” ve İsveç Kalkınma Ajansı’nın (SIDA) desteklediği “Gökkuşağı Projesi” kapsamında yapılmaktadır. Bu durum, etkinlik içeriğinin ve etkinlikte konuşulanların Expertise France’ın ve/veya SIDA’nın resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.