Hak-lı Çarşambalar başlıyor: 2 Haziran’da “Gözaltı ve Haklarımız”

hak-li-carsambalar-basliyor-2-haziran-da-gozalti-ve-haklarimiz

“Bir eylemde gözaltına alınırsam ne yapmam gerekir? Haklarım neler? Çantamda gökkuşağı bayrağı olması suç mudur?”

Bu ve benzeri soruların LGBTİ+ hak savunucularının artık gündelik hayatının bir parçası haline geldi. Bütün bu sorulara yanıtları konuşmak için Kaos GL, SPoD ve 17 Mayıs Dernekleri, 2 Haziran Çarşamba günü saat 19.30’da “Gözaltı ve Haklarımız” çevrimiçi söyleşisini düzenliyor.

Av. Nazlı Akın’ın, gözaltı ve yakalama işlemlerine dair, “Gözaltı ve yakalama ne demektir, hangi hallerde yapılabilir, haklarımız nedir?” sorularını yanıtlayacağı etkinliğin moderatörü ise SPoD Hukuk Alan Koordinatörü Av. Hatice Demir.

Etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayın!

Hak-lı Çarşambalar!

“Gözaltı ve Haklarımız” etkinliği, “Hak-lı Çarşambalar” başlığıyla düzenlenen etkinlik serisinin ilki. Kaos GL Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen ve SPoD Hukuk Alan Koordinatörü Av. Hatice Demir’in yürüttüğü çalışma kapsamında her hafta farklı bir konuda uzmanlar konuşacak. Seri kapsamındaki diğer etkinlikler şöyle:

• LGBTİ+ 101 Temel Kavramlar
  • Cinsiyet Uyum Sürecinin Hukuki Boyutu
  • Türkiye'de Seks İşçiliği- Yasal Mevzuat ve Pratik Karşılaştırması
  • Onur Yürüyüşlerimiz Duruşma Salonlarına Sığar Mı?
  • HIV ve Hukuk
  • Yaşlı LGBTİ+'lar Vardır

Etkinliklere başvuru linkleri her etkinlikten bir hafta önce KaosGL.org’ta yayınlanacak. Takipte kalın!

*Bu etkinlik, Avrupa Birliği'nin desteklediği “Eşit Haklar için Savunuculuğu Güçlendirme Projesi”; Expertise France’ın desteklediği “Türkiye’de LGBTİ+ Hakları İçin Savunuculuk” ve İsveç Kalkınma Ajansı’nın (SIDA) desteklediği “Gökkuşağı Projesi” kapsamında yapılmaktadır. Bu durum, etkinlik içeriğinin ve etkinlikte konuşulanların AB'nin, Expertise France’ın ve/veya SIDA’nın resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.