“Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları” serisinde ikinci etkinlik: İnsan Hakları Kentleri!

belediyeler-ve-lgbti-haklari-serisinde-ikinci-etkinlik-insan-haklari-kentleri

Kaos GL Derneği, yerel yönetimlerde LGBTİ+ haklarına ilişkin iyi örnekler yaygınlaştırmak ve bu alandaki yerel ve küresel çalışmaları görünür kılmak için çevrimiçi etkinliklerine devam ediyor! İkinci etkinlik, “Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları: İnsan Hakları Kentleri” başlığıyla 1 Haziran Salı günü saat 20.00’de yapılacak.

Çevrimiçi olarak Zoom üzerinden gerçekleştirilecek etkinlikte 2018 yılından beri Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü’nde İnsan Hakları Kentleri Projesini yürüten Bahar Özden konuşacak.

Kayıt yaptırmak için tıklayın!

Etkinlikte neler konuşulacak?

Bahar Özden etkinlikte şu başlıklar üzerine konuşacak:

*İnsan hakları kentleri ve kapsayıcı toplumlar

*Yerel yönetimlerde LGBTİ+ hakları

*Yerel yönetim-sivil toplum işbirlikleri ve iyi örnekler

Bahar Özden kimdir?

Bahar Özden, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu. 2005 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği ve ardından Çankaya Belediyesi’nde yerel demokrasi, kapasite geliştirme, katılımcı planlama, toplumsal cinsiyet eşitliği, yerel eşitlik eylem planları, insan hakları ve uluslararası yerel yönetim iş birlikleri üzerine çalışıyor. 2018 yılından beri Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü’nde İnsan Hakları Kentleri Projesi’ni yürütüyor.

*Bu etkinlik, Avrupa Birliği'nin desteklediği Eşit Haklar için Savunuculuğu Güçlendirme Projesi kapsamında yapılmaktadır. Bu durum, etkinlik içeriğinin ve etkinlikte konuşulanların AB'nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.