Yayınlar > Kitap > Ne kadar da Trans Bir Erkek

Yayım Tarihi22 Ağustos 2017
YazarKaos GL & Pembe Hayat
Sayfa Sayısı84

Pembe Hayat Derneği kurulduğundan bugüne kadar hem transların, hem de transların sorunlarının görünürlüğü için mücadele etti. Dernek kurmak için bir araya geldiğimiz-de bir elin parmaklarını geçmiyorken bile “trans örgütlenmesinin” sadece trans kadınlar üzerinden değil trans erkekleri de, kendini iki cinsiyet rejimi içinde tanımlamayan bütün transları da kapsaması gerektiğinin tartışmalarını yürüttük. Türkiye’deki LGBTİ+ hareketi-nin tarihindeki belki de görünür ilk trans erkek olan Toprak da Pembe Hayat’ın kurucuları arasında yer aldı. Trans erkekleri nasıl bir araya getirebiliriz ve Pembe Hayat’ta örgütlen-meleri için nasıl yer açabiliriz, sorularının hem kendi iç örgütlenmemizde hem de LGBTİ+ hareketinin içerisinde gündemleşmesi için çaba sarf ettik.