Haberler > İnternette mahremiyet ve sanal gerçeklik atölyesi Medya Okulu’ndaydı

İnternette mahremiyet ve sanal gerçeklik atölyesi Medya Okulu’ndaydı

24 Mayıs 2016
Medya Okulu’nda dijital güvenlik atölyesi yapıldı. Alternatif Bilişim Derneği ve D8 ile ortak yapılan etkinlikte Türkiye’de ilk kez sanal gerçeklik çalıştayı da yapıldı.

Kaos GL’nin bu yıl Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında yaptığı İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu’nun ikinci etabı Ankara Neva Palas Otel’de yapılıyor.

Yedi şehirden muhabirlerin bir araya geldiği Kaos GL Medya Okulu’nun ikinci gününde (19 Mayıs) internette sansür ve dijital güvenlik tartışıldı. Alternatif Bilişim Derneği’nden Işık Mater ve D8’den haber teknolojisti Alp Toker sunum yaptı.

Özgür yazılım, internette sansür, gözetim ve fişleme mekanizmalarının tartışıldığı atölyede mahremiyetin korunması için pratik yöntemler aktarıldı.

Alternatif Bilişim Derneği’nin “Kem Gözlere Şiş” projesinin tanıtıldığı atölyede, kullanılan platformların kişisel güvenliği, mahremiyeti ne kadar koruyup ne kadar korumadığı tartışıldı.

Atölye kapsamında Türkiye’de ilk kez Sanal Gerçeklik Çalıştayı da yapıldı. Atölye sonrası Uluslararası Af Örgütü’nün İstanbul Onur Yürüyüşü ile dayanışmak için başlattığı #myistanbulpride kampanyası kapsamında fotoğraf çekildi.

İnsan Haklarının İzlenmesi için Medya Okulu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

*Bu etkinlik, İsveç Kalkınma Fonu (SİDA), Norveç Büyükelçiliği, Rainbow Solidarité, Democracy and Media Foundation ve Açık Toplum Vakfı destekleriyle gerçekleştirilmektedir.