Haberler > LGBTİ örgütleri “güvenlik” için Ankara’da buluştu

LGBTİ örgütleri “güvenlik” için Ankara’da buluştu

9 Aralık 2014
Kaos GL Derneği’nin 17-19 Eylül tarihlerinde Ankara’da düzenlediği Güvenlik Eğitimi, on beş LGBTİ örgütünden, on sekiz aktivistin katılımıyla, Sandra Ljubinkovic eğitmenliğinde gerçekleşti.

Hebun, İstanbul LGBTT, Kars Homofobi ve Transfobi Karşıtı Platform, Keskesor, LeGeBiT, Mersin 7 Renk, Mor El, Pembe Caretta, Roştîya Asmê LGBTİ, Siyah Pembe Üçgen, Queer Adana, ZeugMadi, Kaos GL ve Pembe Hayat’tan aktivistler yerel deneyimler ve güvenlik meselesini tartıştı.

Güvenlik Eğitimi’nde LGBTİ aktivistlerinin farklı alanlarla karşılaştıkları sorunlar, yerel deneyimleri üzerinden güvenliği nelerin nasıl etkilediği, bireysel ve örgütsel olarak sorunlarla baş etme, kişisel,örgütsel güvenliği sağlama yolları somut deneyimler üzerinden farklı boyutlarıyla değerlendirildi.

Eğitim süreci grup terapisinin yanı sıra, Sandra’nın risk ölçümlerinin nasıl yapılabileceği, bireysel ve örgütsel güvenlik yapma planı hazırlamaya yönelik sunumları ve stratejik düşünme ve strateji geliştirme üzerine yürütülen uygulama atölyeleriyle sonlandı.

Eğitimden çıkan sonuçlarla, LGBTİ aktivistlerine yönelik bir de “Güvenlik Broşürü” oluşturulup, yayınlanacak.