Haberler > Kaos GL Derneği sosyal içerme bilgi notu yayınladı

Kaos GL Derneği sosyal içerme bilgi notu yayınladı

9 Aralık 2014
Kaos GL Derneği’nden Murat Köylü’nün hazırladığı bilgi notu, sosyal içerme için öncelikli yasama ve politika alanlarını belirterek dezavantajlı grupların sosyal ve politik hayata tam katılımına vurgu yapıyor.

Dernek, yayınladığı bilgi notuyla sosyal içermeyi teşvik etmek amacıyla stratejik hedef olarak dört ilkeye dikkat çekti:

·         Sosyal dışlanma durumundakilerin insan haklarının her bakımdan ve tam anlamıyla tanınması
·         Tüm paydaşların kolektif ve bireysel sorumlulukları paylaştığı bütünsel katılım
·         Sosyal uyumun kamu yararının vurgulanarak marjinalleştirmenin yok edilmesi
·         Somut politikaların taahhüt altına alınması ve mücadelenin kurumsallaştırılması

Kaos GL Derneği’nin “Sosyal İçerme Bilgi Notu”nun tamamına dernek sitesinden ulaşabilirsiniz.