Haberler > Kaos GL Derneği TED Üniversitesi’ndeydi

Kaos GL Derneği TED Üniversitesi’ndeydi

9 Aralık 2014
Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında Kaos GL Derneği dün TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, Psikolojik Rehber ve Danışmanlık (PDR) öğrencileriyle bir araya geldi.

Prof. Dr. Figen Çok’un dersine katılan Kaos GL Derneği’nden Ali Erol, derneği tanıttı ve çalışma alanları hakkında bilgi verdi. Hastalıktan hak talebine eşcinsellerin ve transların mücadele süreçlerini aktaran Erol, bu süreçte Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelimlerin seyrini anlattı. Öğrencilerin sorularıyla devam eden paylaşım “ailelerle çalışma”tartışması ile sona erdi.

Dersin ardından üniversitenin öğrenci dekanı ve Sürekli Eğitim Merkezi müdürü ile görüşüldü. Öğrenci toplulukları ve Sürekli Eğitim Merkezi ile Kaos GL Derneğinin birlikte çalışması için işbirliğine devam edilecek.

Kaos GL Derneği “Ayrımcılık Karşıtı Dersler” kapsamında birçok üniversitede öğrencilerle bir araya geliyor. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını önlemek ve önyargıları kırmak için söyleşiler ve atölyeler düzenliyor.

Derslerde katılımcılara Kaos GL Dergileri ve Kaos GL yayını kitaplar dağıtılıyor.

LGBTİ alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenler egitim@kaosgl.org adresine e-posta göndererek “Ayrımcılık Karşıtı Dersler” programı kapsamında Kaos GL Derneği’ni kendi derslerine davet edebilirler.