Haberler > Kabahatler Kanunu Ankara Tematik Çalıştayı

Kabahatler Kanunu Ankara Tematik Çalıştayı

19 Mart 2014
Kaos GL ve Pembe Hayat dernekleri tarafından yürütülen Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında “Kabahatler Kanunu ve Ev Mühürlenmeleri Tematik Çalıştayı” 25 Mart 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek.
Çalıştayda özellikle seks işçisi transların en fazla sorun yaşadıkları alanlar olan “Kabahatler Kanunu ve ev mühürlemeleri” üzerine yoğunlaşılarak gelecek döneme ilişkin çalışma planı çıkarılacak.

Kaos GL ve Pembe Hayat düzenli olarak LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) insan hakları ihlallerini izliyor ve raporlaştırıyor. İşkence, kötü muamele, yaşam hakkı, mahremiyet hakkı gibi temel haklar alanında izleme yaparken bir yandan da bu hakların ihlallerinin yargı sürecini de izlemek derneklerin amaçları arasında.

LGBT’lere yönelik insan hakları ihlallerini izleme ve raporlama sırasında sıkça sorulan soruların başında “adalet” tanımı geliyor çünkü LGBT’lere yönelik insan hakları ihlalleri genellikle cezasız kalıyor.

LGBT’ler hem deşifre olacakları, hem de adaletin tecelli etmeyeceği düşüncesiyle yargıya başvurmuyorlar. Yargıya başvuran LGBT’ler ise daha işin başında yargı sürecinde cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa uğrayacaklarını ve adaletin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği bilgisini zihinlerinin bir köşesinde tutmak zorunda kalıyor. Aslında mağdur olmayı göze alarak yargı sürecini başlatıyorlar.

25 Mart 2014 Ankara Çalıştayı
Ankara Barosu Eğitim Merkezi Seminer Salonu Ihlamur Sokak No:1 Kızılay/Ankara

13.30-14.00: Kayıt/Tanışma
14.00-14.45: Kabahatler Kanunu/Ev Mühürlemeleri/ Ankara Yerelinde Hukuki Süreç- Av. Ahmet Toköz
14.45-15.30: Değerlendirme
15.30-16.00: Ara
16.00-16.30: Ankara’da Seks İşçiliği Yapan Translar- Buse Kılıçkaya
16.30-16.45: Ara
16.45-17.30: Değerlendirme ve Çalışma Planı

Bu çalıştay Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından finanse edilmektedir.