Haberler > BM’nin Herkes Özgür ve Eşit Doğar Adlı Yayınını Türkçe’ye Çevirdik

BM’nin Herkes Özgür ve Eşit Doğar Adlı Yayınını Türkçe’ye Çevirdik

30 Aralık 2013

Türkiye’nin de tarafı olduğu Birleşmiş Milletler sözleşmeleri ışığında uluslararası insan hukukunda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği haklarının altını çizen kitap, Devletler’e eşitlik ve adaleti sağlamaları için 5 temel yükümlülüklerini hatırlatıyor:

• Bireylerin homofobik ve transfobik şiddetten korunması
  • Lezbiyen, gey, biseksüel ve trans kişilere yönelik işkencenin ve zalimane, insanlık dışı ve onur kırıcı muamelenin önlenmesi
  • Eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılması
  • Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığın yasaklanması
  • İfade özgürlüğü, örgütlenme ve barışçıl toplanma haklarına saygı gösterilmesi

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay’ın etkileyici önsözü ile başlayan kitap, BM’nin henüz çok önemli bazı insan hakları meselelerini ise ele almamış olduğunu da belirtiyor.

Kitabın PDF versiyonu için lütfen tıklayınız.

Kitabın basılı haline ulaşabilmek için hukuk@kaosgl.org adresinden Kaos GL Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.

Kitap, ILGA Europe, Açık Toplum Vakfı ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı’nın desteği ile çevrildi ve basıldı.