Haberler > Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar Trabzon’da

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar Trabzon’da

28 Kasım 2013

9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları olan “Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar”ın 24 Kasım Pazar günü Trabzon ayağı gerçekleştirildi.

Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği ve SineZon’un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte homofobi karşıtları bir araya geldi. Kadın örgütleri, öğrenci hareketi temsilcilerinden katılımcıların yoğun olduğu etkinliğe yaklaşık 30 kişi katıldı. Derneğimiz adına Zehra Tosun, Umut Güner ve Seçin Tuncel’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte kent sorunlarından anti militarizme, cinsiyetçilikten öğrenci sorunlarına kadar bir çok konuya değinildi.

Buluşmaların bu haftaki durağı ise Antep olacak. Antep etkinliği hakkında ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar Yola Çıkıyor

Gezi parkı olaylarının yarattığı yeni toplumsallaşma dalgasını bir kentten başka kente taşıyacak olan buluşma, yerellerin rengini görünür kılacak. Bu yıl 30un üstünde şehirde gerçekleştirilecek olan etkinlikle ile kentin tamamını geri almak isteyenler gökkuşağı altında bir araya gelecek.

Kaos GL’nin yaz döneminde belirlediği “her yıl yeni 5 şehir” hedefi doğrultusunda bu yıl buluşmaya yeni yoldaşlıklar da dahil oluyor. Kaos GL ayrıca her yıl 3 şehri daha kendi etkinliklerini kendisi gerçekleştirebileceği kapasiteye ulaştırmayı hedefliyor.

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye ve muhafazakâr  tek tipleştirmeye karşı renklerin ittifakını mümkün kılmaya çalışıyor.

Buluşma kapsamında birçok ilde yerelin sorunları, ihtiyaçları ve Gezi olaylarının yarattığı olanaklar da konuşulacak. Dönüşüm için çözüm yolları aranacak.

Homofobi Karşıtı Program kapsamında Mersin, Adana, Antakya, Urfa, Trabzon, Antep, Kars, Sinop, Sivas, Eskişehir, Diyarbakır, Batman, Dersim, Sakarya, Kocaeli, Edirne, Nazilli, Muğla, Çanakkale, Samsun, Malatya, Bursa, Antalya, Mardin, İzmir, Balıkesir, Hakkari, Elazığ, Van, Giresun, Kayseri, Denizli, Isparta’da homofobi ve transfobi karşıtları ile bir araya gelecek.

Ayrıca bazı şehirlere Kaos GL ve LİSTAG birlikte giderek ailelere yönelik etkinlikler de düzenleyecek.

9. Buluşma’ya siz de ev sahipliği yapabilirsiniz!

Buluşmayı sahiplenen yerel grup ve örgütler ile birlikte “Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar” her yıl daha fazla şehre taşınıyor. Siz de kampüsünüzde, şehrinizde buluşmaya ev sahipliği yapmak isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresinden Kaos GL Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği ve Rainbow Solidarite tarafından desteklenmektedir.