Haberler > Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum Akademik Forum Çağrısı

Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum Akademik Forum Çağrısı

31 Ekim 2013

İnsan Hakları Haftasında düzenleyeceğimiz Sempozyum ile LGBT haklarının temel insan hakları olduğunu savunmaya çağırıyoruz.

Derneğimiz, İnsan Hakları Haftasında düzenlediği Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’un ikincisini, 9-14 Aralık tarihlerinde, Ankara’da gerçekleştirecek.

Sempozyum ile LGBT’lerin maruz kaldıkları heteroseksist ayrımcı tutum ve uygulamaları görünür kılmak, söz konusu heteroseksist ayrımcı uygulamalara karşı insan hakları mücadelesini ve dayanışmayı güçlendirmek iİstiyoruz.

“Eşcinsellerin Kurtuluşu Heteroseksüelleri de Özgürleştirecektir” şiarıyla mücadele eden örgütümüz, ayrımcılık tür ve ideolojilerinin birbirinden beslendiğine dikkat çekiyor ve birlikte özgürleşmek için ortak mücadele edilmesi gerektiğini savunuyor.

Eğitimde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle “Ayrımcılık Karşıtı Sempozyumu” organize ediyoruz ve Eğitim, Çalışma, Sağlık, Barınma, Sosyal Hizmet alanlarında LGBT’lerin yaşadığı ayrımcılıkları başta sivil toplum olmak üzere ilgili bütün tarafların katılımıyla ele almayı amaçlıyoruz.

Ayrımcılık Karşıtı Sempozyumda bu yıl “Eğitimde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığı” teması öne çıkacak.

Akademik Forum Çağrısı

Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum kapsamında bu yıl 11-12 Aralık günlerinde, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde “Akademik Forum” yapılacak.

Akademik Forum için  Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBT) alanlarında çalışan öğretim üyeleri, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden bildiri bekliyoruz.

LGBT Hareketi ile akademinin birbirini besleyeceği kanallar açmaya çaba gösteriyor, Akademik Forum ile LGBT, heteroseksizm, heteronormativite, homofobi, transfobi ve queer teorinin bilim pratiğinin penceresinden ele alınmasına dair akademik verimlerin sunulacağı ve tartışılacağı bir program amaçlıyoruz.

Akademik Forum ile bir yandan LGBT ve queer çalışmalarının ivme kazanması beklenirken aynı zamanda bilimsel üretim sürecinin heteroseksizm ve homofobi temelinde bir kez daha sorgulanması ve yeniden yapılandırılması hedefleniyor.

Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum kapsamında, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde 11-12 Aralık günlerinde yapılacak Akademik Forum’a katılmak isteyenlerden 18 Kasım Pazartesi tarihine kadar bilgi@kaosgldernegi.org adresine bildirilerini göndermeleri bekleniyoruz.

Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum, İsveç Dışişleri Bakanlığı SİDA Programı, İngiltere Büyükelçiliği, Almanya Fedaral Cumhuriyeti, İsviçre Büyükelçiliği ve Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenmektedir.

Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum

Kaos GL Derneği: GMK Bulvarı, 29/12, Kat:6, Demirtepe/Kızılay - Ankara