Haberler > Yoldaşımız Ali Arıkan’ı Uğurluyoruz!

Yoldaşımız Ali Arıkan’ı Uğurluyoruz!

26 Eylül 2013

Üyemiz, değerli dostumuz, yoldaşımız Ali Arıkan, kanser tedavisi için yatılı halde bulunduğu hastanede bugün bizlere son kez gülümsedi.

Kaos GL Derneği olarak 2002’de heyecanlı ve güler yüzlü bir mailiyle kendisiyle tanıştığımız Ali Arıkan, Türkiye LGBT hareketinin içinde trans erkek kimliğiyle feminist hareketin içeriden dönüşmesine yönelik çalışmalar yürüttü. Kaos GL Derneği’nin ilk üyelerinden olan Ali, Türkiye’nin ilk trans erkek örgütlenmesi olan Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi’nin kurucularındandı.

Ali’nin vefatı LGBT’lerin sağlık hakkına erişimi önündeki engelleri bir kez daha görünür kıldı. Kaos GL Derneği olarak yoldaşımızın aramızdan ayrılmasından büyük üzüntü duymaktayız.

Yarın ikindi namazına müteakip Karacaahmet Mezarlığı, Küçük Cami’de gerçekleştirilecek olan cenaze töreni ile hep birlikte son yolculuğuna uğurluyoruz. Tüm üye ve gönüllülerimizi yoldaşımız Ali’nin cenaze törenine bekliyoruz.