Haberler > Trans*Savun Atölyesi

Trans*Savun Atölyesi

23 Şubat 2013

İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı ve İstanbul LGBTT’in birlikte yürüttükleri "TransXTürkiye" projesi kapsamında Transaktivistlerin kapasite geliştirme atöylesi yapıldı.

Atöylenin birinci kısmında, Türkiye’de özelde de İstanbul’da trans aktivizmi tartışıldı. Trans erkeklerin LGBT hareket içinde yaşadıkları zorlanmalar ve karşılaştıkları güçlükler ele alındı.

Atölyenin ikinci kısmında ise, İstanbul LGBT’in sorunları tartışıldı. Derneğin sürdürebilirliği, trans pride, trans sığınmaevi toplantda tartışılan konuların başında yer aldı.

Hebun LGBTT, Siyah Pembe Üçgen, Kaos GL, İstanbul LGBTT, Lambdaistanbul’dan aktivistlerin katıldığı toplantıda Trans Pride hazırlıklarına başlanması kararı alındı.

Kaos GL ve SPoD Derneklerinin birlikte yürüttüğü, Global Diyalog Vakfı tarafından desteklenen LGBT Örgütlerin kapasitesinin güçlendirilmesi programı kapsamında İstanbul LGBT’ye 2013 yılı içinde destekleri devam edecek.