Haberler > Halkların Demokratik Kongresi’nin İkinci Genel Kurulu Yapıldı

Halkların Demokratik Kongresi’nin İkinci Genel Kurulu Yapıldı

12 Kasım 2012
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 2. Genel Kurulu Ankara’da hafta sonu toplandı. İki aydır devam eden açlık grevleri Genel Kurul’da konuşulan ağırlıklı konu oldu.
Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde hafta sonu (10-11 Kasım) toplanan Genel Kurulda, Halkların Demokratik Kongresinin (HDK) Genel Meclis seçimi yapıldı.

Yeni dönem Genel Meclis üyeliğine Kaos GL’den Avukat Hayriye Kara ile İstanbul LGBT’den Yıldız Tar da seçildi.

“LGBT’lerin Kurtuluşu Heteroseksüelleri de Özgürleştirecektir”

Kurul salonunun kürsüsüne 17 dilde “Halkların Demokratik Kongresi” yazılı büyük bir pankart ile “Halkların Demokratik Partisi ile Seçime” ve “Hemen Barış, Herkese İş ve Özgürlük” yazılı pankartlar asıldı.
Salonun dört bir yanında ise “Basın, düşünce ve örgütlenme özgürlüğü”, “Herkese sendika, grev, toplu sözleşme hakkı”, “Roboski’yi unutmadık, unutmayacağız”, “Bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz bizimdir”, “Doğanın, kentin, yaşam alanlarının talanına son”, “Anadilde savunma ve eğitim hakkı, Öcalan’a tecride son, müzakereler başlasın” ve “LGBT’lerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleştirecektir” pankartları asıldı.