Haberler > Kaos GL, Türkiye küçük Millet Meclisi Toplantısında

Kaos GL, Türkiye küçük Millet Meclisi Toplantısında

6 Ekim 2012

Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) toplantıları, TBMM’nin yeni yasama yılına girmesi ile birlikte başladı.

Ankara’nın ilk sivil toplum-siyaset buluşması 6 Ekim Cumartesi günü Mustafa Necati Kültür Evi’nde gerçekleşti.

Buluşmaya Kaos GL de katıldı ve yeni yasama yılında TBMM’den ve siyasi partilerden beklentilerini paylaştı. Bunlar arasında yeni anayasa süreci, nefret suçlarına karşı ve ayrımcılıkla mücadeleye dair yasal düzenlemelere olan gereksinim ve özellikle LGBT bireyleri hedef alan şiddet ile çalışma hayatında dışlama ve ayrımcılığın engellenmesi için milletvekillerinin siyasi liderlik gösterilmesi yer aldı. Ayrıca, milletvekillerinden yeni yasama döneminde geçtiğimiz sene üzülerek sıklıkla karşılaştığımız LGBT bireylere ya da herhangi başka bir toplumsal/siyasi kesime yönelik  sözel şiddet ve nefret söylemi  içeren söylemlerde bulunmamaları talebinde bulundu.  Buluşmaya Kaos GL dışında 20’ye yakın sivil toplum temsilcisi, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi AK Parti Milletvekili Ramazan Can, MHP Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Tahsin Kömürcü ve BDP Çankaya İlçe Başkanı Mükremin Barut katıldı.