Haberler > Avcılar Yeni Bir Linç Bölgesi mi Olacak?

Avcılar Yeni Bir Linç Bölgesi mi Olacak?

4 Ekim 2012
Kaos GL Derneği, İstanbul Avcılar’da uygulanan transfobik linç ve sürgün politikasıyla ilgili 4 Ekim 2012’de bir açıklama yaptı.

“Avcılar Yeni Bir Linç Bölgesi mi Olacak?” diye soran Kaos GL, “trans vatandaşların barınma hakkı gasp edilemez” dedi.

Yasal düzenlemelerin trans vatandaşların sosyal ve ekonomik hayata eşit katılımını engellediğini belirten Dernek, “aynı kanunları keyfi şekilde uygulayarak translara ceza kesen polis “fuhuş” kısırdöngüsünde bizatihi “aracı” oluyor!” açıklaması yaptı.

Kaos GL Derneği’nden kamuoyuna ve basına bugün yapılan açıklamanın tam metni için:

Basına ve Kamuoyuna: Avcılar Yeni Bir Linç Bölgesi mi Olacak?

Basın açıklaması üzerinden daha bir kaç gün geçmişti ki açıklamada tariflenen Türkiye’li azınlıkların ezbere bildiği senaryo gerçekleşmeye başladı.

Olay hakkında ayrıntılı bilgi ve haberler için:

Avcılar’da Translar ‘Tabut Evler’den Kovulmak İsteniyor

Translar Bu Kez Avcılar’dan Sürülüyor

Avcılarda Translara Yönelik Linç Girişimi

Avcılar’daki Transfobik Nefret Emniyet ve Kaymakamlık Onaylı mı?

Avcılar’daki Translardan Suç Duyurusu