Haberler > Kaos GL Derneği Ağustos Ayı 2012 Faaliyet Raporu

Kaos GL Derneği Ağustos Ayı 2012 Faaliyet Raporu

5 Eylül 2012

Derneğimizin 2012 yılı Ağustos ayı faaliyet raporunu tüm üyelerimiz, okurlarımız ve destekçilerimize takdim ediyoruz.

Kaos GL Dergisinden Davet Var

Kaos GL’nin, iki ayda bir gün kapınızı çalmasını, Türkiye’den ve dünyadan haberleri, homofobi ve transfobi karşıtı hareketin gündemini sizinle paylaşmasını istemez misiniz?

Dahası size sizden haber vermesini…

LGBT Örgütleri Türkiye Hükümetinin Gölgesi Olacak

Türkiyeli lezbiyen, gey, biseksüel ve trans örgütleri, Birleşmiş Milletler’e bağlı İnsan Hakları Komitesi’nin Türkiye değerlendirmesi için “Gölge Rapor” hazırlıyor. Gölge rapor, Türkiye hükümetinin Birleşmiş Milletler’in soru ve beklentilerine dair vereceği yanıtların alternatifini içerecek ve Ekim ayında Cenevre’de yapılacak bir toplantıda Komite’ye takdim edilecek.

Kaos GL Derneği ile merkezi ABD’de bulunan Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu’nun (IGLHRC) geçtiğimiz haftasonu İstanbul’da organize ettiği iki günlük eğitim ile gölge rapor çalışmaları başladı. Yaklaşık 3 ay sürecek rapor döneminden sonra etkin bir kampanya ile medya ve siyaset gündemine taşınacak çalışmaya SPoDSiyah Pembe Üçgenİstanbul LGBTTPembe HayatKaos GLDernekleri ile IGLHRC katılıyor.

Kaos GL Aquapar ve Psycho Disco ile Yaza Veda Ediyor

Kaos GL yaz etkinliklerini Aquaparkın ardından psikolog dj Cenk Erdem’in muhteşem performansı Psycho Disco’yla tamamlıyor.

Kaos GL’nin düzenlediği yaz etkinlerinin de yaz ayları gibi sonu yaklaşıyor ama öyle kolay kolay kapatmak olmaz dönemi!

Hep beraber pikniğe de gittik, karaoke partisinde şarkı da söyleyip terasta dans ettik. Sıra bu kez aquaparkta ardındansa psikolog dj Cenk Erdem’in muhteşem performansı Psycho Disco’yla Nefes Barda olacağız.

Aşkın "L" Hali Kitabından 2. Baskı

Kaos GL ekibinin her yıl farklı temalarla düzenlediği “Kadından Kadına Öyküler” yarışmasında dereceye giren öykülerin toplandığı Aşkın “L” Hali, görünmezi görünür kılan, kesinlikle atlanmaması gereken bir kitap.

Kitapta yer alan yirmi sekiz öykü, kadınlara âşık kadınlar tarafından yazıldı. Bu aşkın doğasını, bizzat onu yaşayanlar anlattı.
Eşcinsel kadınları hep başkaları anlattı, bu kitapta ise onların kendi kalemlerinden okuyacaksınız.

Aşkın “L” Hali, “Ben bir kadınım ve başka bir kadına âşığım,” diyen kadınlardan, “Ben aşkı özgürce, nasıl istersem öyle yaşamak istiyorum,” diyenlere bir hediye…

Yeni Muhafazakâr Türkiye”de LGBT’lere Yer Verilmek İstenmiyor!

Muhafazakârlığın seküler hayata taarruz ettiği, onun alanını daralttığı bir dönemden geçiyoruz. Bunun endişeli modern olmakla alakası yok.”

Cumhuriyet Gazetesi hazırladığı “Ötekileştiren zihniyet muhafazakârlık” yazı dizisinde Kaos GL Derneğinden Remzi Altunpolat’la görüştü.

Cumhuriyet’ten Esra Açıkgöz ile Mustafa Kemal Erdemol’un sorularını cevaplayan Kaos GL sözcüsü Remzi Altunpolat, muhafazakârlığın seküler hayata taarruz ettiği, onun alanını daralttığı bir dönemden geçtiğimizi belirtti.

Kaos GL, Sepas Ödülü Adayı

İran’ın ilk eşcinsel aktivisti Saviz Shafaei’nin anısına düzenlenen Sepas Ödülleri’nin bu yılki adayları arasında Türkiye’den Kaos GL Derneği de var. Dernek, İran’dan gelen queer mültecilere destek ve sosyal hizmet sunmasından ötürü uluslararası kategoride aday gösterildi.