Haberler > “Yeni Anayasa Yazımında “Kriz” Adı Altında Tartışılan Eşcinsellerin Yaşam Hakkıdır!

22 Mayıs 2012
“Eşcinseller “ahlaksız”, Kürtler “terörist”, Aleviler “dinsiz” olmaya devam edecekse siz bu “Yeni Anayasa”yı kimin için yazıyorsunuz…”

Kaos GL Derneği, Yeni Anayasa yazımında “eşitlik” maddesine “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” eklenmesi önerisine dair çıkan tartışmalarla ilgili bugün bir açıklama yayınladı.

Yeni Anayasa Yazımında “Kriz” Adı Altında Tartışılan Eşcinsellerin Yaşam Hakkıdır!” denilen açıklamada anayasa değişikliğiyle ilgili şu soruları yöneltti:

“Emekçiler “grev” suçuyla, kadınlar “namus” kıskacıyla ablukada tutulmaya devam edecekse mevcut anayasayı değiştirmek için ne diye uğraşıyorsunuz…”

Kaos GL Derneğinden basına ve kamuoyuna yönelik bugün yapılan açıklamanın tam metnini için: