Haberler > 5 Mayıs’ta Homofobi ve Transfobiye Karşı Öğrenciler Bir Araya!

5 Mayıs’ta Homofobi ve Transfobiye Karşı Öğrenciler Bir Araya!

12 Nisan 2012

Türkiye’de 70li yıllarda yükselip 12 Eylül darbesiyle zayıflatılan. 90lı yıllarla tekrar kendine gelmeye çalışan ve Üniversitelerde, Liselerde mücadele ören öğrenci hareketi öznelerini tartışıyor.

Tüm gençlik örgütlerine, öğrencilere, eğitim ve bilim emekçilerine çağrımızdır.

İlkini 2010 yılında düzenlediğimiz Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Buluşmasının bu yıl ki konusu “Sosyalizasyona Karşı Yoldaşlık”.

Türkiye’de 70li yıllarda yükselip tüm muhalif hareketler gibi 12 Eylül darbesiyle zayıflatılan. 90lı yıllarla tekrar kendine gelmeye çalışan ve Üniversitelerde, Liselerde mücadele ören öğrenci hareketi öznelerini yeniden tartışacak. Mesele edindiği sorunları ve bu sorunlar üzerinden kurabileceği birliktelikleri bir kez daha düşünecek.

Tek tipleştirmeye karşı dayanışma!

Bir sosyalizasyon süreci olan eğitimde “yaramaz çocuklar”  “okul bahçesini nasıl” işgal eder?

Ayrımcılık ve kimlik meselesi öğrenci hareketinin ne kadar gündeminde?

Homofobi ve Transfobiye karşı öğrenci direnişi nasıl yayılacak?

“Hayatı savunmak” için bir aradalık mümkün mü?

Bu soruları hep birlikte tartışmak, mücadeleyi hep birlikte örmek için 5 Mayıs Cumartesi Günü yapacağımız Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Buluşmasına ve 19 Nisan Perşembe günü 18:00'de  Kaos Kültür Merkezinde yapacağımız hazırlık toplantısına Tüm eğitim emekçisi, öğrenci ve ilgili herkesi davet ediyoruz.

Kaos Kültür Merkezi: G.M.K Bulvarı 29/12 Demirtepe, Kızılay, Ankara