Haberler > Erkekliğin Gölgesinde Erkek Erkeğe Cinsellik-II

Erkekliğin Gölgesinde Erkek Erkeğe Cinsellik-II

21 Aralık 2011
Türkiye’de erkeklik kavramı yeni yeni tartışılmaya başlandı. Ancak bu tartışmalarda erkeklik kavramı daha çok cinsiyetçilik açısından ele alınıyor ve homofobi kavramı üzerinden tartışılmıyor. Kaos GL ve Piramid LGBT Oluşumu olarak erkeklik tartışmalarına eşcinsellik penceresinden bakarak tartışmaya açmak istiyoruz.

Erkeklik kavramı içinde yoksayılan eşcinsel erkeklerin sorunlarını görünür kılmaya ve erkekliğin katı kurallarının eşcinsel ve biseksüel erkekleri nasıl mağdur ettiğini göstermek istiyoruz.

Toplumsak kadınlık ve erkeklik kavramları heteronormatifliği dayatıyor ve heteroseksüellik dışındaki cinsel yönelimlere yaşama imkanı vermiyor. Bu durumu eşcinsel, biseksüel ve trans erkekler içselleştiriyorlar. Toplumsal kadınlık ve erkeklik tartışmalarını ve bu tartışmaların LGBT harekete yansımalarını Diyarbakıra taşımak istiyoruz.
Erkeklik alanında yapılan akademik çalışmalar, LGBTT hareketin erkeklik tartışmaları ve erkek erkeğe cinsellik deneyimlerimizi konuşmaya başlıyoruz.

Erkekliğin Gölgesinde söyleşilerinin ikincisini 23 Ocak’ta Kaos GL’de gerçekleştiriyoruz.

Beden Bir Bedenden Ne İster? Yalamak... Dişlemek... Isırmak... Kanatmak... Ter, Tükürük, Meni, Kan... Vücut Sıvılarımız Nereye Akar?

Erkekliğin Gölgesinde Söyleşileri Heinrich Böll Stiftung Derneğinin destekleriyle yürütülmektedir.

Tarih: 23 Ocak 2010, Cumartesi
Saat: 16:00