Haberler > Ekin Sanat Merkezi’ndeki etkinlikler başlıyor!

Ekin Sanat Merkezi’ndeki etkinlikler başlıyor!

19 Aralık 2011

Kaos GL Derneği olarak üçüncüsünü düzenlediğimiz Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Kampüs Forumlarının ardından, 16-19 Mayıs 2008 tarihlerinde, Ekin Sanat Merkezinde devam ediyor.

Buluşmada, çeşitli sosyal, politik, kültürel ve akademik alanlarda eşcinsellere yönelik homofobik tutum ve davranışlar ile maruz kalınan ayrımcılık uzmanların, yazarların, akademisyenlerin, politikacı ve gazetecilerin katılımıyla ele alınıyor.

Homofobi Karşıtı Buluşmanın, Ekin Sanat Merkezindeki Açılış Konferansı, 16 Mayıs Cuma günü, Avrupa Parlamentosu üyeleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden hukukçu ve insan hakları savunucularının katılımıyla yapılıyor.

Parlamenterler ve hukukçular, eşcinsellerin insan haklarını ve cinsel yönelim ayrımcılığına karşı yasal ve politik gelişmeleri Türkiye Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transeksüel topluluğu ve basın mensupları ile paylaşacaklar.

Kaos GL Derneği olarak on yılı aşkın bir süredir ayrımcılığa karşı eşcinsel bireylerin insan haklarının geliştirilmesi yönünde sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenliyoruz. Türkiye’deki eşcinsel topluluğunun örgütlenme ve ifade hürriyetinin gelişmesi ve ayrımcılığa uğramamaları yönünde mücadelemize ilginizi ve katılım göstermenizi bekliyoruz.

16 Mayıs 2008, CUMA

Saat: 11:00

Eşcinsel Temalı Kısa Film Gösterimi

PiramidGL Diyarbakır’ın hazırladığı Belgesel, 28’