Etkinlikler > Kaos Kültür Merkezi Etkinlikleri > Çarşamba Semineri Bu Hafta Aileye Açılıyor!

Çarşamba Semineri Bu Hafta Aileye Açılıyor!

16 Ocak 2012
Kaos GL Çarşamba Semineri bu hafta (18 Ocak), Psikiyatr Dr. Koray Başar’ın sunumu ile aileye açılacak

Her hafta Çarşamba günü, saat 18:30’da, Kaos Kültür Merkezi’nde, herkesin katılımına açık düzenlenen “Çarşamba Seminerleri”nin Ocak programı Psikiyatr Koray Başar’ın sunumu ile devam ediyor.

“LGBT bireyler ailelerine nasıl açılıyor, aileler nasıl tepki veriyor”

Ankara’da, LGBT aileleri ile düzenli yapılan aile toplantılarına katılan terapistlerden Dr. Koray Başar, LGBT bireylerin ailelerine açılmalarını ve ailelerin tepkisinin nasıl evrildiğini ele alacak.

Kaos Kültür Merkezi’nde yapılacak sunumun alt başlıkları şöyle:

“Cinsel yöneliminin herkesin ‘beklediği’ gibi karşı cinse dönük olmadığını fark edince kişi neler yaşar? Ne gibi zorluklarla nasıl baş eder? Aileye açılması nasıl olur? Ailenin tepkisi nasıl evrilir? Cinsiyet kimliğinin biyolojik cinsiyetten farklı olması durumunda süreç nasıl işler?

Aileler üç senedir bir araya geliyorlar

LGBT çocuklara sahip ebeveynlerin bir araya gelmesiyle 2008 yılında başlayan yolculuk, İstanbul’da, LGBTT Aileleri İstanbul Grubu (LİSTAG) ile devam ediyor.

LGBT evlatlara sahip ailelerin bir araya gelme sürecinde Ankara’da oluşan grup ise Gökkuşağı Aile Grubu (GAG)adıyla buluşuyor.

LGBTT Aileleri İstanbul Grubu, İstanbul’a, Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nde (CETAD); Gökkuşağı Aile Grubu (GAG) ise Ankara’da, Türkiye Psikiyatri Birliğinin dernek merkezinde toplanıyor.

“ÇARŞAMBA SEMİNERLERİ”

Kaos Akademiye evrilmesini planladığımız Çarşamba Seminerleri, birlikte öğrenmek, birlikte mücadeleyi büyütebilmek için sürecek, bu sebeple katılımınız ve katkılarınız oldukça önemli.

Her hafta Çarşamba günü, saat 18:30’da, Kaos Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çarşamba Seminerleri” herkesin katılımına açık yapılıyor.

Kaos Kültür Merkezi
GMK Bulvarı, 29/12, Demirtepe/Kızılay-Ankara