Bağış > Bağışçı Hakları

Bağışçı Hakları

Bağışçı Hakları Beyannamesi

Sivil Toplum Kuruluşu olarak (STK), bağışçılığın gönüllü bir davranış olduğuna, vermenin ve paylaşmanın yaşam kalitemizi artırırdığına inanıyoruz. STK’ların ve projelerinin halkın güvenini ve saygısını kazanmasına, bağışçıların ve potansiyel bağışçıların güvenli ve akıllı bağış yapmasına önem verdiğimiz için bağışçı haklarının arkasında duruyoruz ve destekliyoruz. Bütün bağışçıların aşağıdaki haklara sahip olduğunu kabul ediyoruz.

1. STK’nın misyon ve vizyonu, bağışın nasıl kullanılacağı hakkında ve bağışı amaçları doğrultusunda verimli olarak kullanma kapasitesi ve niyeti hakkında bilgilenme,

2. Yönetim kurulu ve yöneticiler hakkında bilgi edinme ve yöneticilerin ihtiyatlı ve basiretli bir şekilde görevlerini yerine getirmesini bekleme,

3. Güncel finansal bilgilere erişim,

4. Verilen bağışın amacına uygun kullanılacağı konusunda garanti isteme,

5. Uygun bir teşekkür edilmesi,

6. Kanunlara uygun şekilde bağışlarının gizliliğini talep etme,

7. Kurumu temsil eden bütün çalışanların kendisi ile kurduğu bütün ilişkilerin profesyonel düzeyde olmasını talep etme,

8. Bağışı isteyenin gönüllü mü, çalışan mı yoksa sadece bu iş için dışarıdan tutulmuş birisi mi olduğunu bilme,

9. Eğer başkası ile paylaşılacaksa iletişim bilgilerinin listelerden silinmesini isteme,

10. Bağış yaparken soru sorma, anında, doğru ve açık cevapları alma hakkı vardır.

Gizlilik Taahhüdü

Tüm kredi kartı bilgileri ve ilgili kişisel bilgiler gizlilik ilkesi uyarınca 3. kişilerle hiçbir şekilde paylaşılmayacaktır.

Yatırılan Paranın İptali ve İade İşlem ve Koşulları

SanalPOS üzerinden, yatırılan paranın iptali ve iadesi yapılmamaktadır. Her hangi bir nedenle, ödemenizin iptali, tamamının veya bir kısmının iadesini istemeniz durumunda, talebinizi gerekçesiyle birlikte,  bilgi@kaosgldernegi.org adresine yazarak veya mektup ile derneğimizi bilgilendirmeniz gerekmektedir. Talebinizin derneğimizce uygun bulunması durumunuzda paranız bize bildireceğiniz banka hesabınıza yatırılacaktır.